semakin hari semakin sayang
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Mistik Dan Misteri...

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 12:11 am

Salam..

X de sape ke nak share kisah-kisah MISTIK yg berlaku skrg..

pemujaan , hantu , Amalan Spiritual , kepercayaan dan bidang bomoh membomoh ni..

Bidang bomoh pun meluas seperti ubat guna-guna atau pun tujuan mengenakan insan lain dgn mghantar makhluk-makhluk lain..

Share la crte btul korg sume...

X mo yang cerite tipu.. king
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 1:09 pm

Pengalaman..

SAKA : Pengapit atau belaan dari keturunan

melihat perspektif islam ianya ada lah dlm hukum syirik iaitu menyekutukan tuhan dgn mempercayai mahkluk ghaib ini lebih berkuasa!

Biasanya SAKA ini dimiliki oleh pawang2,orang2 besar,nakhoda,ketua negeri,panglima,raja2,sultan dan beberapa lagi kelas manusia pada zaman awal tanah melayu sebelum ajaran islam tiba disini.
SAKA amat sinonim dgn panggilan ringkas spt : Ali,abu,awang atau khadam mahkluk2 ini dipelihara dgn mudah(ada pantang lawangnya) dan mengikut perintah tuannya sahaja dan ianya diturunkan dari satu generasi ke satu generasi.Biasanya ia akan memilih [url=mailto://anak@ cucu]anak @ cucu[/url] darah dagingnya tuannya sebagai tuan baru dalam hidupnya sekiranya tuan lamanya meninggal atau menyerahkan hak kepada pewaris baru iaitu keturunannya dan mack pernah berdampingan dengan pewaris SAKA (dalam 3-4org).
Masalah pertama yg pewaris baru ni adalah gangguan.
SAKA ini akan menjelmakan dirinya dalam bentuk asap atau wajah.ia mengikut keturunan sekiranya dari luar tanah melayu ia berbeza2 rupa paras.ada yg mengatakan SAKA ini huduh dan menjelekkan seakan hantu raya dan ade jua mengatakan ia iras moyang2 pemilik.hal itu tak dpt diceritakan sbb mack tak ade SAKA.Mengikut pengalaman mack berkawan dengan pewaris SAKA,Gangguan yg sering datang ialah ketika waktu nak tidur,selepas azan dan mandi @ ke tandas.Jika SAKA ini menganggu ia akan berbuat bunyi bunyian bising.seperti bunyi tapak kaki atas bumbung...bunyi sesuatu mencakar dinding..kaca dipecahkan..angin panas bertiup malah renjisan air ketika tidur.Sekiranya SAKA ini melakukkan kekerasan dgn menumbuk atau memukul manusia @ pewaris ianya akan meninggalkan kesan lecur hitam seakan terbakar pada tubuh manusia.al maklum makhluk ini diciptakan dari api (jin dan syaitan).

*wajah SAKA dari pengalaman mack...mempunyai sepasang mata yg besar,tengorak kepala dan tengkuk seakan ular cobra,telapak tangan macam kaki ayam xingat berapa btg jari,kulit berwarna kelabu dan ia beranak pinak..
(suke lepak dlm tandas ramai2)

*mistik...pewaris SAKA sering kata ketika duduk sebelah mack..benda2 tu tak ada ganggu dtg ganggu..walllahualam~

_________________
~TiaP HaRi SayaNg~
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 4:30 pm

wawawa..tengok ceta susuk ngn saka pn xpenah..
xlayan ceta2 mistik nih..serammmm pale
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 34
Location : padang pasir

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 4:57 pm

pale pale pale hehehe...aku penah tgk cite saka skali kat tv...ngn dak2 rumah aku...sekali antu kuar dari belakang pompuan tu...sume jerit serentak...hahahahahaha... affraid penakut gak diorg tu...aku je x Razz

_________________
tengku_hakimi
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 8:24 pm

Salam..

Ades menyeramkan gak bntg SAKA ni...

saka ni mcm toyol ke curi duit?? king
Back to top Go down
View user profile
sha
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 193
Join date : 2008-03-01
Age : 45
Location : atas gunung

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 8:47 pm

tengku_hakimi wrote:
pale pale pale hehehe...aku penah tgk cite saka skali kat tv...ngn dak2 rumah aku...sekali antu kuar dari belakang pompuan tu...sume jerit serentak...hahahahahaha... affraid penakut gak diorg tu...aku je x Razz


poyo jerk tak takut konon........tapi saka2 ni mmg ader ler..kat org dulu2........nak lak org perak..hu..hu.....
Back to top Go down
View user profile
minority116
Moderator Muzik
Moderator Muzik
avatar

Posts : 189
Join date : 2008-03-04
Location : Atas pokok

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 9:01 pm

sha wrote:
tengku_hakimi wrote:
pale pale pale hehehe...aku penah tgk cite saka skali kat tv...ngn dak2 rumah aku...sekali antu kuar dari belakang pompuan tu...sume jerit serentak...hahahahahaha... affraid penakut gak diorg tu...aku je x Razz


poyo jerk tak takut konon........tapi saka2 ni mmg ader ler..kat org dulu2........nak lak org perak..hu..hu.....

kak sha, awek mana yg cun dlm pic ni?...
amboi..pandai arr kak sha ni..mana ada org Perak wat camtu suma...
Back to top Go down
View user profile
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 07, 2008 9:36 pm

minority116 wrote:
sha wrote:
tengku_hakimi wrote:
pale pale pale hehehe...aku penah tgk cite saka skali kat tv...ngn dak2 rumah aku...sekali antu kuar dari belakang pompuan tu...sume jerit serentak...hahahahahaha... affraid penakut gak diorg tu...aku je x Razz


poyo jerk tak takut konon........tapi saka2 ni mmg ader ler..kat org dulu2........nak lak org perak..hu..hu.....

kak sha, awek mana yg cun dlm pic ni?...
amboi..pandai arr kak sha ni..mana ada org Perak wat camtu suma...

bukan sume org perak ade saka ni...

nana org perak yg baik...
xde bela2 jin ni, bela ikan ade la.. geek
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Sat Mar 08, 2008 12:30 am

Oi oi perak2 slow sikit ek....(mack org perak)

kalo korang nak tahu lagi pasal SAKA nie korang leh cube perhatikan org.
contoh: cara berjalan dada kembang & tangan di belakang...

kata org dulu2..dada dia kembang sebab ade benda duk tertengek dibahu belakang.
kata org dulu2..tangannya dibelakang ketika berjalan..sebab dia tgh pegang rantai SAKA..(kita xnampak tapi cam bwk *tak elok* gitu)

wallahualam~

_________________
~TiaP HaRi SayaNg~
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
minority116
Moderator Muzik
Moderator Muzik
avatar

Posts : 189
Join date : 2008-03-04
Location : Atas pokok

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Sat Mar 08, 2008 12:36 am

mak!! takutnya!!...
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 34
Location : padang pasir

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Sat Mar 08, 2008 2:07 pm

What a Face org perak????hehehe....seb bek mack dak baik..hehehe...x tau plak kalo die bela senyap2..ahaks affraid

_________________
tengku_hakimi
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Sat Mar 08, 2008 2:27 pm

tengku_hakimi wrote:
What a Face org perak????hehehe....seb bek mack dak baik..hehehe...x tau plak kalo die bela senyap2..ahaks affraid

Kejap mana ko tau mack bdk baik.. mana tau tu saka dia yg buat2 baik.. king
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Mon Mar 10, 2008 1:06 pm

aku takde saka...mybe darah keturunan nie...(Mak kata moyang2 mack pawang..wallahualam)

mungkin tu sbb pewaris saka ramai suke kwn aku...pelikkkk...

dulu masa kecik kena penyakit ganjil...4bulan tak boleh g skolah...

kecik2 mack mimpi antu..makhluk warna putih...kulit mcm ikan jerung putih!!!

*sampai hari ine mack tak takut hantu..terkejut tu ade...takut tu tak de...dah penah test lepak kat kubur lama...seko hantu pon tak dtg..kekekekeke

_________________
~TiaP HaRi SayaNg~
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Mon Mar 10, 2008 1:17 pm

<---darah keturunan bujang senang..wakakaa lol!
Back to top Go down
View user profile
intravena tantrika
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 502
Join date : 2008-03-02
Age : 77
Location : jirat cina

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Tue Mar 11, 2008 3:33 am

ako keturunan minang
bnda2 antu2 nih mmg selalu ako dgr crita2 tokwan ako
atok ako dlu guru silat
tokwan ako kata,atok ako penah kena kejar ngan antu smpai umah,tpi atok ako lari laju....sprinter kot
pehtu esok2 pagi atok ako pagar umh ngan bijih besi.....antu tu tak mai dahhh,tu la skrg nih kat umh atok ako,aper2 brg elektrik yg ada kat umh sumer tak tahan lama,suma jahanam.....mgkin ada side effect bijih besi tu kot

waktu kecik atok ako kater ako ni buas nak mampos
selalu tgh2 malam kuar umh g duk kat belakang umh.....duk kat ats satu batu nih
atok ako kater time ako duduk kat ats batu tuh dier nmpk kat sblh batu tuhh ada sorg budak yg sebijuk mcm ako jugak,tpi ako lgi ensem dri budak tuhh.....dier kata lgi time ako kcik2 asal waktu mlm jer ako suka g main2 kat dapur,main sorg2 main lari2,main kejar ngan budak tuhh......tpi ako pon tak igt
ntah2 ako mimpi jer kot

_________________
Archangel, Dark Angel,Lend me thy light
Through Death's veil,'Til we have Heaven in sight!"


Back to top Go down
View user profile http://bangsarthz.blogspot.com/
minority116
Moderator Muzik
Moderator Muzik
avatar

Posts : 189
Join date : 2008-03-04
Location : Atas pokok

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Tue Mar 11, 2008 8:34 am

intravena tantrika wrote:
ako keturunan minang
bnda2 antu2 nih mmg selalu ako dgr crita2 tokwan ako
atok ako dlu guru silat
tokwan ako kata,atok ako penah kena kejar ngan antu smpai umah,tpi atok ako lari laju....sprinter kot
pehtu esok2 pagi atok ako pagar umh ngan bijih besi.....antu tu tak mai dahhh,tu la skrg nih kat umh atok ako,aper2 brg elektrik yg ada kat umh sumer tak tahan lama,suma jahanam.....mgkin ada side effect bijih besi tu kot

waktu kecik atok ako kater ako ni buas nak mampos
selalu tgh2 malam kuar umh g duk kat belakang umh.....duk kat ats satu batu nih
atok ako kater time ako duduk kat ats batu tuh dier nmpk kat sblh batu tuhh ada sorg budak yg sebijuk mcm ako jugak,tpi ako lgi ensem dri budak tuhh.....dier kata lgi time ako kcik2 asal waktu mlm jer ako suka g main2 kat dapur,main sorg2 main lari2,main kejar ngan budak tuhh......tpi ako pon tak igt
ntah2 ako mimpi jer kot

besh nih..dah mcm citer supernatural..aku suka!!
patut arr perangai ko da serupa antu skang..ada kwn antu ropanya..
apsal ek..pi main kat dapur?..main masak2 ek?..tak rock pon!!hahahha..
Back to top Go down
View user profile
intravena tantrika
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 502
Join date : 2008-03-02
Age : 77
Location : jirat cina

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Tue Mar 11, 2008 5:46 pm

minority116 wrote:
intravena tantrika wrote:
ako keturunan minang
bnda2 antu2 nih mmg selalu ako dgr crita2 tokwan ako
atok ako dlu guru silat
tokwan ako kata,atok ako penah kena kejar ngan antu smpai umah,tpi atok ako lari laju....sprinter kot
pehtu esok2 pagi atok ako pagar umh ngan bijih besi.....antu tu tak mai dahhh,tu la skrg nih kat umh atok ako,aper2 brg elektrik yg ada kat umh sumer tak tahan lama,suma jahanam.....mgkin ada side effect bijih besi tu kot

waktu kecik atok ako kater ako ni buas nak mampos
selalu tgh2 malam kuar umh g duk kat belakang umh.....duk kat ats satu batu nih
atok ako kater time ako duduk kat ats batu tuh dier nmpk kat sblh batu tuhh ada sorg budak yg sebijuk mcm ako jugak,tpi ako lgi ensem dri budak tuhh.....dier kata lgi time ako kcik2 asal waktu mlm jer ako suka g main2 kat dapur,main sorg2 main lari2,main kejar ngan budak tuhh......tpi ako pon tak igt
ntah2 ako mimpi jer kot

besh nih..dah mcm citer supernatural..aku suka!!
patut arr perangai ko da serupa antu skang..ada kwn antu ropanya..
apsal ek..pi main kat dapur?..main masak2 ek?..tak rock pon!!hahahha..

ntah ako pon tak tau,mgkin saki baki antu pon ada kat ako kot...kekekekeke,ko suka ker minor??pelik2,ako pon tak suka jdi cmnih,ko lah yg ley kater suka scratch scratch
main kejar2 laaaaa....ngan minatang tuhhh,main masak2 pekehei nyer,ako mner rety masak

_________________
Archangel, Dark Angel,Lend me thy light
Through Death's veil,'Til we have Heaven in sight!"


Back to top Go down
View user profile http://bangsarthz.blogspot.com/
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Thu Mar 20, 2008 11:45 pm

gambar ni utk tatapan korang sume...

jangan pandang belakang.. pale pale pale

Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 34
Location : padang pasir

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 9:11 am

ape kakak tu wat kat belakang tu??? pale pale pale

_________________
tengku_hakimi
Back to top Go down
View user profile
minority116
Moderator Muzik
Moderator Muzik
avatar

Posts : 189
Join date : 2008-03-04
Location : Atas pokok

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 10:23 am

Eeeeeeeeeeiiiiiiiiiii!!! takutnya!!! ni baru seram.....x suker! x suker! x suker!!! Sad
Back to top Go down
View user profile
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 1:29 pm

uwaaa...Crying or Very sad Crying or Very sad
nyesalnye upload gamba ni kt cni...
da 2 mlm xleh tdo psl gmba ni...
tulun..tulun deletekn...
xbrani nk tgk gmba tu wat kali ke 3... pale pale
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 34
Location : padang pasir

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 2:02 pm

hahahaha.....x yah la delete....aku pun seram weiiiiiiiiii...nape akak tu x senyum ek?? org masuk gmbo senyum le...ahaks...dah tu nape die dok kat belakang??nape x dok sebelah je terus?? pale pale

_________________
tengku_hakimi
Back to top Go down
View user profile
minority116
Moderator Muzik
Moderator Muzik
avatar

Posts : 189
Join date : 2008-03-04
Location : Atas pokok

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 2:10 pm

u all ni da start boh pics menakutkan ni..sure later2 ada la yg akan boh pics mcm ni lagi...x suker! x suker! x suker!!!!!!!!
Back to top Go down
View user profile
araa_nana
sehati sejiwa
sehati sejiwa
avatar

Posts : 415
Join date : 2008-03-03
Age : 27
Location : pink house

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 2:24 pm

tengku_hakimi wrote:
hahahaha.....x yah la delete....aku pun seram weiiiiiiiiii...nape akak tu x senyum ek?? org masuk gmbo senyum le...ahaks...dah tu nape die dok kat belakang??nape x dok sebelah je terus?? pale pale

alaa bro..tulun le deletekn..
nyesal upload gmba ni...sowi kak sofea.. Sad

gmba ni sbnrnye ade org amik gmba kt balkoni..
pastu dia cuci tgk2 ade benda tu...
hal ni jadi kt relau, penang..
relau ni mmg 'keras' sket tmptnye..
byk hutan..tmpat bnde tu.. pale pale
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 34
Location : padang pasir

PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   Fri Mar 21, 2008 2:53 pm

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil aku pun x brani tgk gmbr tu lagi...hehehe pale pale pale

_________________
tengku_hakimi
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mistik Dan Misteri...   

Back to top Go down
 
Mistik Dan Misteri...
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SEMBANG SAYANG :: Artikel dan Cerita :: Spiritual dan agama-
Jump to: