semakin hari semakin sayang
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 cinta sebenar

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: cinta sebenar   Sat Mar 01, 2008 9:59 am

kat sini aku nak share satu crite cinta..tajuk die cinta sebanar...jap ek...cerita ni aku copy dari email aku trayzer_5@yahoo.com


CERITA INI ADALAH REKAAN SEMATA-MATA TIADA KAITAN DENGAN ORG YG BERNAMA SITI SAMADA SITI YANG HIDUP ATAU TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH....
Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya. 3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih… lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan.

Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus. Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan.Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal.

Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya,bahawa saya inginkan penceraian."Mengapa?"Dia bertanya dengan nada terkejut. "Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan."Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak. Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya?

Dan akhirnya dia bertanya."Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?" Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan."Siti ada 1 soalan, kalau Abang temui jawapannya didalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada ditebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?" Dia termenung dan akhirnyaberkata, "Abang akan memberikan jawapannya esok." Hati saya terus gundah mendengar responnya itu. Keesokan paginya, dia tidak ada dirumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya dibawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan… 'Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkanAbang untuk menjelaskan alasannya.

"Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya. "Siti boleh mengetik dikomputer dan selalu mengusik program didalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut.""Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang." "Siti suka jalan-jalan di shopping complexs tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah." "Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu 'teman baik' Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu." "Siti lebih suka duduk di rumah, danAbang selalu risau Siti akan menjadi 'pelik'.

Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti dirumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami." "Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu." "Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai,menikmati matahari pagi dan pasir yang indah.

Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu." "Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematianAbang." "Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti." "Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti." Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi."Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puas hati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita,Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti." "Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku… biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah,bahagia Abang bila Siti bahagia." Saya terpegun.

Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya. Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, disaat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam 'kewujudan'yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam 'kewujudan' yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini.
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sat Mar 01, 2008 11:39 am

salam...

thanks kimi dgn story ni...

tapi kan rasa nya cinta sejati harus ke di uji dgn cara ni..

kalau btul cinta itu ada.. knp siti rasa sunyi dan tidak bahagia... mana si suami waktu diperlukan..

CINTA NI BUKANLAH SEKADAR PENA TULISAN DIA ATAS KERTAS..
tapi harus ditunjukkan agar insan tu percaya yg kita akan sentiasa ada bersamanya..

hmm..
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sat Mar 01, 2008 11:57 am

Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus. Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan.Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal.

cuba ko baca betul2 ayat atas ni...isteri die seorang yang sentimental n sensitif..sensitif maksud nye kat sini...isteri die seorang yang romantik..tapi laki die x...so,laki die x tau nak manja kan die...bile jadi cm tu..isteri die rasa kurang kasih sayang la...n rasa sunyi...ko kan tau..pompuan ni memang suke di manja... Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
sha
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 193
Join date : 2008-03-01
Age : 45
Location : atas gunung

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sat Mar 01, 2008 8:28 pm

semua wanita dan isteri perlukan kasih sayang dan perhatian dari seorg suami................... dan hargai lah wanita yg bergelar ibu dan isteri
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sat Mar 01, 2008 10:52 pm

"Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti."

perghhhhhhhhh...sentap nie
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 11:48 am

salam..

Sentimental tu satu cara kasih sayang ke???

Camne nk tnjuk kan kasih syg secara sentimntal tu..

Ermm.. x faham r..
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 12:27 pm

sentimental yang dimaksud kan oleh siti tu...adalh jiwa yang sentimental...jiwa yang romantik...aku raseko ni x romantiklaa..sebab tu ko susah nak paham..hehehe lol!
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 12:30 pm

Salam..

Aik kimi..

Prince sentimental la... cuma dalam hatii je..

X tau nk praktikel sentimntal camne..

Da tau ajar la prince..

Jgn simpan sorang2...

mana tau blh aplikasi akn datang..

hehe..
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 12:36 pm

wsalam...hahahaha..ye je ko ni..ok..cm ni...dalam kes siti n suami die ni...laki die sebenarnye sayang kat die...tapi...laki die x tau nk praktik kan cm ner...cm ko la... Razz Razz so,,,cm ner nk praktik kan...ermm...aku pun x tau nk g tau cm ner..hahaha...t kalo aku ade idea nak g tau cm ner..aku post kat sini ek..hahaha lol!
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 12:49 pm

intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!
Back to top Go down
View user profile
intravena tantrika
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 502
Join date : 2008-03-02
Age : 77
Location : jirat cina

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 1:00 pm

tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch
Back to top Go down
View user profile http://bangsarthz.blogspot.com/
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 1:33 pm

intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch

sebab rupe ko ganaz bebeno..nk bermanja pun kene pikir 2 kali..ahaks lol!
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 3:54 pm

tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch

sebab rupe ko ganaz bebeno..nk bermanja pun kene pikir 2 kali..ahaks lol!

kang tak pasal ko geget tengkuk isap darah rabbit
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 4:17 pm

mackshinoda wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch

sebab rupe ko ganaz bebeno..nk bermanja pun kene pikir 2 kali..ahaks lol!

kang tak pasal ko geget tengkuk isap darah rabbit

kalo gigit tengkuk isap darah x pe...kalo wat bende lain...huishhhhh... lol!
Back to top Go down
View user profile
mackshinoda
Admin
Admin
avatar

Posts : 224
Join date : 2008-02-28
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 5:45 pm

buat luvbite lak ek???kekekekee
Back to top Go down
View user profile http://borak.forumotion.net
intravena tantrika
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 502
Join date : 2008-03-02
Age : 77
Location : jirat cina

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 6:03 pm

tengku_hakimi wrote:
mackshinoda wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch

sebab rupe ko ganaz bebeno..nk bermanja pun kene pikir 2 kali..ahaks lol!

kang tak pasal ko geget tengkuk isap darah rabbit

kalo gigit tengkuk isap darah x pe...kalo wat bende lain...huishhhhh... lol!

ako mkn trus.....tpi ako sbnr nyer jenih lembut kekekekeke,baik budi pekerti,tak ganaih pown huahuahuahua
Back to top Go down
View user profile http://bangsarthz.blogspot.com/
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Sun Mar 02, 2008 11:11 pm

salam...

Ish dorg ni cite pasal takut-takut plak..

Prince ty serius ni..

Macam mana nk praktik kan sentimntal value dalam love story..

ala ala winter sonata tu..

hehe
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 7:56 am

Salam...

Apa kaitan Cinta ngan hisap darah ni ????

Cinta n keganasan pun x de..

Mengarut je korg ni...
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 1:44 pm

mackshinoda wrote:
buat luvbite lak ek???kekekekee

a'ah..lebih kurang cm tu la..ahaks lol!
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 1:44 pm

intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
mackshinoda wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
tengku_hakimi wrote:
intravena tantrika wrote:
<------------- tak penah bercinta

aku tau sebab ape...sume awek takut ngn ko...ahaks lol!

apsal diorg takut ekkk?????ako tak phm scratch scratch

sebab rupe ko ganaz bebeno..nk bermanja pun kene pikir 2 kali..ahaks lol!

kang tak pasal ko geget tengkuk isap darah rabbit

kalo gigit tengkuk isap darah x pe...kalo wat bende lain...huishhhhh... lol!

ako mkn trus.....tpi ako sbnr nyer jenih lembut kekekekeke,baik budi pekerti,tak ganaih pown huahuahuahua

lembut cm ner tu..wagegegegegegegegegeegegegeegegegege..... Basketball
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 1:47 pm

prince wrote:
salam...

Ish dorg ni cite pasal takut-takut plak..

Prince ty serius ni..

Macam mana nk praktik kan sentimntal value dalam love story..

ala ala winter sonata tu..

hehe

ermmm...setiap org ade cara yang tersendiri..itu terpulang pasa individu masing2 cm ner nk praktikkan..
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: erk.. kimi praktikan camne.. hehe   Mon Mar 03, 2008 2:01 pm

tengku_hakimi wrote:
prince wrote:
salam...

Ish dorg ni cite pasal takut-takut plak..

Prince ty serius ni..

Macam mana nk praktik kan sentimntal value dalam love story..

ala ala winter sonata tu..

hehe

ermmm...setiap org ade cara yang tersendiri..itu terpulang pasa individu masing2 cm ner nk praktikkan..
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 2:04 pm

tengku_hakimi wrote:
mackshinoda wrote:
buat luvbite lak ek???kekekekee

a'ah..lebih kurang cm tu la..ahaks lol!

X kantol ke kat org ramai kalau buat lovebite
Back to top Go down
View user profile
tengku_hakimi
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 398
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : padang pasir

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 3:11 pm

prince wrote:
tengku_hakimi wrote:
mackshinoda wrote:
buat luvbite lak ek???kekekekee

a'ah..lebih kurang cm tu la..ahaks lol!

X kantol ke kat org ramai kalau buat lovebite

sape suh g wat depan org ramai...grrrrrrrr Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
prince
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 475
Join date : 2008-02-29
Age : 33
Location : HEAVEN KIGDOM

PostSubject: Re: cinta sebenar   Mon Mar 03, 2008 3:20 pm

tengku_hakimi wrote:
prince wrote:
tengku_hakimi wrote:
mackshinoda wrote:
buat luvbite lak ek???kekekekee

a'ah..lebih kurang cm tu la..ahaks lol!

X kantol ke kat org ramai kalau buat lovebite

sape suh g wat depan org ramai...grrrrrrrr Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Mmg la x buat depan org ramai.. tapi kesan nye org nmpak... merah je nnti.. jgn silap ini bkn pgalaman Prince.. cuma prnh nmpak mmbr kene.. hehehe.. Kesan tu yg org nampak.. KANTOL gak.. king
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: cinta sebenar   

Back to top Go down
 
cinta sebenar
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Casa Pia: seven found guilty of abuse

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SEMBANG SAYANG :: Sembang sembang :: Cinta-
Jump to: